×

×

Werkbezoek havenbedrijf Moerdijk en werksessie voor deelnemers GCNE

27 Mar 2024
Op 27 maart vanaf 11.00 uur organiseren we het eerste werkbezoek voor deelnemers van GCNE en geïnteresseerden, deze keer bij het Havenbedrijf Moerdijk.  

Bezoek met bustour naar Shell upgrader

We starten  met een bezoek aan Shell Moerdijk en de pyrolyse olie upgrader voor circulaire nafta met een interessante  bustour onder begeleiding van Paul de Hoog van Shell.  Lees alvast ter voorbereiding het grootste puzzelstuk nieuwe upgrader fabriek gearriveerd.

Netwerklunch en presentatie Port of Moerdijk

Na de lunch zal Jayand Baladien de activiteiten van Port of Moerdijk toelichten: de dokplaats voor vernieuwing voor regio West-Brabant. Het Havenbedrijf  faciliteert de samenwerking tussen bedrijfsleven, provincies, gemeenten, ontwikkelbedrijven en kennis- en onderwijsinstellingen van Noord-Brabant. Het haven- en industriegebied speelt een belangrijke rol in het aanjagen van transities. Of het nu gaat om de overgang naar duurzame energie, circulaire grondstoffen of klimaatneutraal leven, transities moeten worden ontwikkeld en gebouwd. Als knooppunt van Europese logistiek en circulaire chemie is Port of Moerdijk de regionale verbinder samen met de BOM, Rewin, RWB en de Green Chemistry Campus. Port of Moerdijk is nauw aangesloten bij het programma Groene Chemie, Nieuwe Economie (GCNE).

Meet het GCNE team en denk mee over beleid

Met de deelnemers zal uitgebreid het gesprek worden aangegaan over de rol van regionale clusters bij de transities en de aanhaking bij GCNE op de thema's ketenvorming, financiering en beleid. Arnold Stokking zal de aanpak van GCNE verder toelichten. Met Björn Koopmans zal een deep dive worden genomen om de goede randvoorwaarden voor de transities te bespreken en te agenderen.

Netwerkborrel om 17.00 uur

Deelnemer worden

De bijeenkomst is gericht op de deelnemers van GCNE en bedrijven die overwegen wellicht deelnemer te worden. Voor een overzicht van de huidige deelnemers en hoe je in te schrijven als mogelijk toekomstig deelnemer klik hier.

Aanmelden voor werkbezoek en werksessie

Aanmelden kan helaas niet meer, gezien de grote belangstelling is er geen ruimte meer beschikbaar voor extra deelnemers.