×

×

Jaarevent Groene Chemie, Nieuwe Economie

7 Nov 2023
13.00-17.00 uur
Op 7 november vindt het jaarevent van het platform Groene Chemie, Nieuwe Economie plaats bij het Spoorwegmuseum in Utrecht van 13.30 tot 17.00 uur (ontvangst 13.00 uur).

Samen gaan we daar de toekenning van het groeifondsvoorstel BioBased Circular (BBC) vieren, waarmee we op weg zijn naar een nieuwe economie zonder fossiele brandstoffen. Met onder meer Arnold Stokking, Erwin Nijsse, Joanne de Jonge, Tom van Aken en Jacqueline Vaessen.

Voor de opschaling van gamechangers in de groene chemie gaan we met pitches en break-out sessies aan de slag. Op het programma staat:

  • Ketensamenwerking: samen met de deelnemende bedrijven bespreken we de aanpak van Biobased Circular, Circular Plastics en andere mogelijkheden voor ketensamenwerking;
  • Financiering: we bespreken met u onze geleerde lessen over de financiering en support voor startups en scaleups in de nieuwe economie en presenteren graag de kersverse deelnemers aan de nieuwe ronde van de Green Chemistry Accelerator;
  • Beleid: we bespreken de opvolging van ons onderzoek naar Einde Afval Status en onthullen het volgende beleidstopic waar wij mee aan de slag gaan;
  • Impact monitoring: we presenteren de resultaten van ons onderzoek, om vervolgens met u in gesprek te gaan over de transitieopgave.

In een interactief programma, met voldoende ruimte voor netwerken, kunt u met elkaar in verdiepend gesprek gaan over de thema's in de break-out sessies. 

Politiek debat

Met de verkiezingen op komst eindigen we met een politiek debat over Circulaire Industrie met Silvio Erkens (VVD), Tjeerd de Groot (D'66), Suzanne Kröger (Groen Links-PvdA), Cor Pierik (BBB), en Jantine Zwinkels van het CDA.

 De routebeschrijving  vindt u hier.

Helaas is aanmelden niet meer mogelijk.

U kunt zich nog wel  voor de wachtlijst aanmelden via info@groenechemie.nl, graag met de naam van uw organisatie en uw functie. Mocht er nog ruimte ontstaan, dan laten we u dat weten.