Level playing field, belangrijker dan ooit

23-09-2024

Om ons heen gebeurt veel, geeft Arnold Stokking aan: het piept en het kraakt rond de industrietransitie, energieprijzen blijven hoog, circulariteit en duurzaamheid staan onder druk vanwege goedkope fossiele grondstoffen, de roep om stimulerend en voorspelbaar beleid is groot, de onrust in de wereld is enorm en effecten van de klimaatverandering dienen zich in hoog tempo aan. Het bijdragen aan een 'level playing field' is key.

Level playing field is omgeven van dilemma’s die we samen moeten aanpakken en oplossen: goedkope fossiele grondstoffen en hernieuwbare grondstoffen; Recyclaat en biogrondstoffen, polyesters en olefinen, drop in oplossingen en nieuwe routes, grondstoffen en brandstoffen, landbouw voor voedsel en landbouw voor materialen, verbranden en vergassen, dilemma’s te over! Het moet allemaal waarbij ondernemers in een eerlijk speelveld kansen krijgen voor hun innovatieve initiatieven. Met GCNE stimuleren we het innovatie en ondernemersklimaat, we sturen op de goede randvoorwaarden zodat ondernemers die groene chemie nastreven kunnen opschalen. De groeifondsen investeren in vernieuwende en onderscheidende oplossingen.

Het GCNE Platform is vanuit de regio’s georganiseerd en geeft een stem aan ondernemers, biedt een dialoog met overheden en vormt inmiddels een sterk netwerk van belanghebbenden. De actieagenda op ketenvorming, beleid, financiering en monitoring is in volle uitvoering. Wij houden koers, onze agenda is actueler dan ooit.

Transition to Circularity

Met het netwerkevent op 7 november “Transition to Circularity” pakken we het podium en zoeken we de dialoog met u en beleidsmakers. Wij zijn trots dat we het dit jaar samen organiseren met de groeifonds organisaties Circular Plastics NL en BioBased Circular. We hebben samen veel te bieden, de grote injecties vanuit de groeifondsen, onze netwerken rond beleid en financiering, allemaal gericht op “Transition to Circularity”, gericht op opschalen en uitvoeren. 

Meld je voor het event op 7 november aan via deze link