×

×

Top Economisch Netwerk Zuid-Nederland

14 Jun 2023

Op 14 juni vindt de Top ENZuid plaats in Yerseke plaats. Centraal staan de transities voor het behalen van klimaatdoelstellingen in Zuid-Nederland. Naast Ferdi Licher, directeur Bouwen en Energie bij het ministerie van BZK, geven toonaangevende ondernemers aan hoe zij bijdragen aan het versneld vergroenen van de procesindustrie en aan duurzaam en circulair bouwen. Gastheer is de Commissaris van de Koning in Zeeland, Han Polman. Ook de Commissarissen van de Koning Ina Adema van Noord-Brabant en Emile Roemer van Limburg zijn aanwezig.

Voor het programma Groene Chemie, Nieuwe Economie vertellen ondernemers van o.a. Relement en Paques Biomaterials hoe zij nu aan het opschalen zijn met hun producten op basis van niet-fossiele brandstoffen. Voorzitter Arnold Stokking zal toelichting wat de ambities zijn het programma en de betrokkenheid bij vier groeifondsen, waaronder die van Biobased Circular; de natuurlijke materialenkringloop.

Voor de aanpak van circulair en duurzaam bouwen zal Ferdi Licher van het ministerie van BZK de keynote geven. Op het podium komt dan de aanpak vanuit ENZuid op circulair bouwen, met ook specifieke aandacht voor biobased bouwen. Jan Willem van de Groep van Building Balance gaat het gesprek aan met een agrariër en een bouwondernemer om de keten van land naar pand toe te lichten.

Deze bijeenkomst is gericht op ondernemers actief in circulaire bouw en verduurzaming van de procesindustrie en bestuurders, beleidsmakers en experts van overheden en kennisinstellingen.

De bijeenkomst vindt plaats bij de Oesterij in Yerseke van op 14 juni van 14.00 tot 17.00 uur. Wilt u meer informatie of wellicht aanwezig zijn, neem dan contact met de netwerkmanager van ENZuid Luuk Hammecher. Er wordt rekening gehouden met de beschikbare ruimte op de locatie.