×

×

Circular Industry Day 16 mei 2023 Zeeland

16 Mei 2023

De Circular Industry Day wordt georganiseerd door North Sea Port & Smart Delta Resources. Een conferentie en netwerking over de circulaire cross-border keten-samenwerkingen en ecosystemen in en rondom havengebied North Sea Port. Op 16 mei 2023 13:00 – 18:00 in de Lasloods in Vlissingen. 

De Circular Industry Day is een conferentie met netwerkgelegenheid over circulaire ambities, samenwerkingen in en tussen waardeketens, de ecosystemen in de regio en het belang van circulaire economie in het kader van de klimaatopgave.

Business, innovatie, beleid en verbinding zijn de centrale thema’s van de middag, met focus op de grondstoffentransitie en de bijhorende uitdagingen.

Met een programma vol concrete projecten en cases, panels en netwerkmogelijkheden belooft het een interactief en inspirerend evenement te worden.

Ontmoet je huidige en toekomstige businesspartners zoals Dow, ArcelorMittal en vele andere bedrijven en organisaties. Geef mee vorm aan de circulaire industrie van de toekomst!

Dit evenement is enkel toegankelijk op basis van een persoonlijke registratie via Eventbrite.

Voor vragen: events@smartdeltaresources.com

Achtergrond: De Schelde-Deltaregio

De Schelde-Deltaregio strekt zich uit van Bergen op Zoom richting Vlissingen, Terneuzen en langs de Kanaalzone naar Gent. De industrieën in de Schelde-Deltaregio zijn competitief, energie-intensief, divers, complementair en behoren tot de (innovatieve) wereldtop van de chemie, energie, staal en foodsector. Door zowel Nederland als Vlaanderen wordt het belang van de SDR-regio onderschreven.

Zo heeft North Sea Port als haven in de SDR regio alleen al een economische toegevoegde waarde van 12,5 miljard euro en een (in)directe werkgelegenheid van 100.000 arbeidsplaatsen.

Voor beide kanten van de grens geldt dat verduurzaming van het cluster cruciaal is om de huidige industrie te behouden, en een attractief vestigings- en investeringsklimaat te borgen. De transnationale samenwerking tussen de Vlaamse en Nederlandse industrie, overheid en andere organisaties wordt breed erkend en beide regeringen hebben de Schelde-Deltaregio geïdentificeerd als regio van bijzonder belang met het oog op de energietransitie binnen de industrie.