×

×

Vacature programmamanager Groene Chemie, Nieuwe Economie

03-06-2024

Jouw stempel drukken op onze tijd? Kom werken bij TNO als Programmamanager GCNE! Wij zijn op zoek naar een Programmamanager die het platform Groene Chemie, Nieuwe Economie (GCNE) gaat orkestreren en binnenkort de huidige programmamanager Anita Lieverdink gaat opvolgen. Lees hieronder over het vertrek van Anita en de vacaturetekst vanuit TNO.

Ons platform GCNE is in 2022 van start gegaan onder programmaleiding van Anita Lieverdink. Anita heeft op grootse wijze het thema “orchestrating innovation” van TNO Vector toegepast op GCNE. Er is een heel bijzonder netwerk ontstaan waarin we de regio’s, clusterorganisaties, de financiële instellingen, beleidsmedewerkers en anderen verbinden voor ons doel om de grondstoffentransitie te versnellen. We werken aan verbetering van het innovatie en ondernemersklimaat gericht om nieuwe ketens op te schalen naar relevant industrieel volume. We doen dit vanuit een “coalition of the willing”. Alle aangesloten partijen hebben bedacht dat hun eigen werk meer kans op succes heeft door mee te doen met GCNE. Het resultaat mag er zijn: we zijn trots op de tractie die ons netwerk krijgt bij de verschillende belanghebbenden en we zijn trots op de groeiende aandacht en verdieping die we bereiken. GCNE is orchestrating innovation real time, voor de grondstoffentransitie van de chemie, op het hoogste niveau. We zijn Anita dankbaar voor haar tomeloze inzet, professionaliteit en enthousiasme. Anita heeft aangegeven dat een combinatie van haar werkzaamheden bij AiNed (omtrent opschaling van AI startups) en GCNE niet meer passen, doordat beide programma’s in omvang groeien. Het siert Anita dat ze afscheid neemt op een moment dat we een overdracht aankunnen en ruimte maakt voor een opvolger. Met deze opvolger zullen we de volgende slag maken in relevantie en professionaliteit. We wensen Anita alle succes met haar nieuwe opdracht. In deze nieuwsbrief staat de publicatie van de vacature vanuit TNO Vector voor opvolging van Anita, van harte aanbevolen! 

De vacature bij TNO

Het GCNE platform wil de duurzame transitie in de maakchemie versnellen. Een groene chemie, waarin innovatieve technologieën en businessmodellen met gamechangers de kans krijgen om een nieuwe, op niet-fossiele grondstoffen gebaseerde economie te realiseren. Het platform wil bijdragen aan het verbeteren van het innovatie- en ondernemersklimaat in samenwerking met de clusters in de regio's. Nieuwe verbindingen zijn essentieel om een circulaire en duurzame economie te realiseren.

Wat ga je doen?

Als Programmamanager werk je nauw samen met de directeur en het bestuur. Je fungeert als sparringspartner van de directeur op de visie, missie en strategie van GCNE. Je geeft leiding aan publiek-private multi-stakeholder samenwerkingsverbanden, neemt eigenaarschap en bent verantwoordelijk voor het opzetten en leiden van innovatieprogramma’s. Je verbindt de juiste organisatie, technologie, expertise en vaardigheden om samen innovaties tot bloei te laten komen. Je zorgt ervoor dat goede ideeën en visies omgezet worden in zichtbare veranderingen.

Om tot een duurzame en innovatieve industrie te komen weet jij partijen en kennis te enthousiasmeren en verbinden in een professionele omgeving waar de belangen groot en soms ook tegenstrijdig zijn. Daarbij ben je in staat om zelfstandig relaties uit te bouwen, projecten tot een succes te brengen in een complex stakeholderveld en houd je tegelijkertijd de achterliggende doelen van de Nederlandse energie en chemische industrie transitie en het GCNE-programma in de gaten (KPIs). Je bent vertrouwd met het voeren van strategische discussies op bestuurlijk niveau. Een dosis overtuigingskracht komt daarbij goed van pas.

Commercieel inzicht en programmatisch denkvermogen heb je uiteraard ook. Je bent gewend en comfortabel in een snelgroeiende organisatie te werken.

Naast de orkestrerende taken ben je verantwoordelijk voor enkele operationele taken doordat GCNE in een volgende fase is beland. Dit betreft het aansturen van en werken met alle inhoudelijke programmaleiders; het ontwerpen en opzetten van werkprocessen en het aansturen van de boekhouding en ondersteuning (2 medewerkers); en het toezicht houden op de realisatie van de KPI’s in het GCNE jarenprogramma.

Deze uitdagende functie biedt uitzicht op een directiefunctie bij GNCE, wat een geweldige kans is voor verdere groei en ontwikkeling binnen de organisatie.

Uitgebreidere informatie over de vacature en de wijze van solliciteren is hier te vinden.