Nieuwe programmamanager GCNE

25-09-2024

Platform Groene Chemie Nieuwe Economie (GCNE) kondigt met trots aan dat Nicole van Klaveren als opvolger van Anita Lieverdink als programmamanager GCNE is benoemd. Nicole zal als spin in het web, vanuit haar basis bij TNO, met de diverse themaleiders de agenda van GCNE verder vormgeven op de bekende onderwerpen ketenvorming, beleid, financiering, impact & monitoring. We wensen Nicole veel succes en zien ernaar uit om samen de Industrie Transitie vorm te geven zowel voor het klimaat (Groene Chemie) als de economie (Nieuwe Economie)

Nicole brengt 20 jaar ervaring in de energiewereld, zowel in het publieke als in het private domein. Van nationaal energie & klimaat beleid bij EZK, regionale aanpak in de industrie transitie bij DCMR en Rotterdam Climate Initiative, business development in energie en grondstoffen bij Havenbedrijf Rotterdam en sales & development voor commodities bij Bureau Veritas. In het afgelopen jaar heeft Nicole zich volledig toegelegd op het uitdragen van de kansen en uitdagingen in de grondstoffentransitie, de perfecte voorbereiding voor haar nieuwe rol als programmamanager Groene Chemie, Nieuwe Economie.

Nicole is in deze rollen altijd werkzaam geweest in omgevingen met een complex speelveld en dynamiek, met een focus op het realiseren van resultaten, maar vooral ook het proces hoe daar te komen. Hierbij staat de combinatie centraal van samenwerken met, verbinden, ondersteunen en stimuleren van partijen die uiteindelijk aan de lat staan voor de investeringsbeslissing.

Nicole is hartelijk, extravert en nieuwsgierig en heeft een energieke en ondernemende manier van denken en doen. Ze staat open voor nieuwe, onconventionele ideeën en wil deze verkennen, maar blijft wel graag met beide benen op de grond.

“We staan voor een enorme uitdaging om de industrie in Nederland te verduurzamen en tegelijk sterk te houden in het internationale speelveld. Ik kijk er erg naar uit om me samen met het programmateam, de regio’s, de clusters en allen die de verduurzaming van de industrie een warm hart toedragen, in te zetten voor een toekomstbestendige samenleving die circulair, duurzaam en veerkrachtig is”.

Onlangs heeft het bestuur afscheid genomen van Anita Lieverdink met grote dank voor haar tomeloze inzet, snelle schakelen en de bijzonder prettige samenwerking. Zij heeft de afgelopen periode GCNE sterk op de kaart gezet.  Anita gaat vanuit TNO volop verder aan de slag met o.a. het scale-up landschap voor AI.